DenGodeKur.dk E-bøger

Morgenmadssmoothie med chiafrø og bær

Skrevet af Philip Løvland

Denne opskrift er en opskrift til Low FODMAP Diæten, en diæt der hjælper mod irriteret tyktarm, oppustethed og luft i maven.

Du kan læse mere om Low FODMAP Diæten her

Denne smoothie er nem og hurtig at lave, og giver en god og solid start på morgenen. Sæt frøene i blød, hop i et hurtigt bad, og kom tilbage og lav den færdig. Nemt og lækkert.

 

Ingredienser til 2 personer:

  • 5 dl usødet rismælk (el. sojamælk, så længe det er lavet på sojaprotein og ikke sojabønner)
  • 0,5 dl chiafrø
  • 2,5 dl jordbær i skiver (frisk el. frosset)
  • 2,5 dl hindbær (frisk el. frosset - bemærk at du skal passe på med at bruge for mange hindbær før du ved om maven kan klare det, så start evt. med 0,5 dl. hindbær og 4,5 dl jordbær første dag og udjævn langsomt)
  • 2 spiseskeer ahornsirup

Fremgangsmåde:

 

  1. Bland mælken og chiafrøene sammen i blenderskålen, og lad dem stå i en ti minutters tid indtil chiafrøene har opsuget en del af mælken.
  2. Rør rundt igen efter 10 minutter og hæld de øvrige ingredienser i
  3. Blend smoothien på højeste omdrejninger indtil smoothien har fået den ønskede konsistens.
  4. Hæld op og server

 

Tip: Bruger du frosne bær skal smoothien have lidt længere i blenderen, men bliver til gengæld koldere og lidt tykkere hvilket jeg personligt godt kan lide.

Det gode ved denne smoothie er også at man får brugt de utrolig sunde chiafrø. Frøene er små og undseelige når de ligger i posen, men når de bliver blandet med vand eller mælk svulmer de op mange gange, og giver således en god mæthedsfornemmelse i lang tid.

Og så er de sunde. De indeholder 20% Omega 3-fedtsyrer (hvilket, hvis man skulle være i tvivl, er de helt rigtige), og så har de både protein og fibre og antioxidanter og kalcium og meget andet godt.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dem sidste nye viden om kost og sundhed