DenGodeKur.dk E-bøger

Spaghetti Carbonara med Kylling

Skrevet af Philip Løvland

Denne opskrift er en opskrift til Low FODMAP Diæten, en diæt der hjælper mod irriteret tyktarm, oppustethed og luft i maven.

Du kan læse mere om Low FODMAP Diæten her  

 

Her får en opskrift på en lækker Spaghetti Carbonara, lidt utraditionelt med kylling, som er taget med for at give lidt mere protein som man godt kan komme til at mangle på fodmap diæten.

Efter et par gange kan du lave den så pastaen bliver færdig netop som du bliver færdig med sovsen, hvilket gør retten både hurtig, nem og lækker. Buon appetito  

Ingredienser til 4 personer:

  • 200 gram gluten-fri spaghetti
  • 1 pakke bacon, skåret i stykker på 1,5 centimeter
  • 350 gram kyllingefilet, skåret i stykker på ca. 1 centimer i bredden
  • 6 forårsløg (kun den grønne del på toppen) skåret i stykker
  • 3 æg
  • 0,5 dl laktosefri mælk
  • 1 dl revet parmesanost
  • friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Bring en stor gryde vand i kog, og kog spaghettien efter anvisningen på pakken, til den er “al dente” (med bid). Tag en lille smule af kogevandet fra (0,5-1 dl) når pastaen er færdig, og hæld pastaen fra i et dørslag og lad det stå.
  2. Det optimale er at lave sovsen samtidig med eller lidt før at pastaen koger, så det bliver færdig nogenlunde samtidig
  3. Rist baconstykkerne på en pande til de er sprøde og brune
  4. Tag baconen af og lad det stå og dryppe af på en tallerken med køkkenrulle på
  5. Fjern det meste af baconfedtet fra panden, men lad ca. 1 spiseske blive tilbage
  6. Rist kyllingen indtil den er lavet på alle sider og stegt helt igennem.
  7. Tag kyllingen af panden og lad det stå sammen med baconen.
  8. Tilsæt forårsløgene og steg det indtil de er blevet bløde, omkring 4 minutter
  9. Pisk æg, mælk og kogevandet fra pastaen sammen i en skål indtil det er godt blandet sammen
  10. Hvis du har en stor pande er det lækrest at gøre nedenstående på den, ellers kan gryden også bruges.
  11. Tilsæt det varme spaghetti, bacon og kyllingen til panden med forårsløgene og fjern panden fra varmen
  12. Tilsæt ægge-blandingen i en stille, lind strøm samtidig med at du rører godt rundt i pastaen på panden, sådan at det ikke brænder på, og at alt spaghettien bliver dækket af sovsen.
  13. Rør det rundt med parmesan og friskkværnet peber og server.
Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dem sidste nye viden om kost og sundhed